Takläggare Stockholm, Uppsala, Västerås, Eskiltuna

Vi på WM Tak & Fasad i Stockholm lägger taktegel i form av såväl betongpannor som lertegel och emellanåt även tegelprofilerad plåt. Man brukar säga att ett nylagt tegeltak ska hålla i minst 50 år. Detta gäller numera även betongpannor.

roof

Brett utbud av takjobb

Vi arbetar också en hel del med vindskivor, takbryggor, takstegar, hängrännor, stuprör, takluckor och fotplåt samt åtar oss större plåtjobb såsom fotrännor, plåtbeslagning av skorstenar, med mera. Kort sagt - allt du kan tänkas behöva hjälp med i samband med att vi lägger ditt nya tegeltak.

Byter ut dåligt virke när vi river det gamla takteglet

När vi river ett tegeltak passar vi på att byta ut eventuell rutten eller dålig råspont, nockbrädor, vindskivor, med mera. Därefter sätter vi ny fotplåt och pappar. När det gäller pappning är regeln: Riv inte mer än du kan pappa samma dag. Det kan ju alltid börja regna och då vill man ha det tätt.

Pappen ger 100 procent tätning och takteglet eller pannorna tätar även de 100 procent, vilket ger dubbelt skydd. Det är vad vi kallar svensk standard!

man-on-roof

Lägger tegeltak på villor och större fastigheter i hela Stockholm

Vi utför uppdrag på såväl större fastigheters som mindre villors tak i Stor-Stockholm. Den vanligaste pannan vi använder oss av är Benders ytbehandlade betongpanna.

Betongpannor och Lertegel

Förr var betongpannorna inte så bra; de smulades sönder sakta men säkert, vilket gjorde att betonggrus samlades i hängrännorna och skräp fastnade på den skrovliga betongpannan. Så är det inte längre.

När det gäller lertegel använder vi nästan alltid Vittinge 2-kupigt lertegel (2-kupigt ligger bättre och ger därmed en tätare konstruktion). Men det finns självfallet många andra bra märken av taktegel som man kan använda sig av.

Kontakta oss för en kostnadsfri inspektion av ditt tegeltak i Stockholm samt offert med skriftliga garantier.

Våra övriga tjänster inom tak och fasad

Förutom tegelläggning kan vi på WM Tak & Fasad i Stockholm också utföra renovering eller byte av fasad, renovering eller omläggning av tak samt takplåtsmålning. Vintertid erbjuder vi takskottning och istappsröjning av större fastigheter.

House-Roof@2x

Kontaktpersoner

Mikael König

Inspektion/Offerering

Mikael Vestman

Inspektion/Offerering

WM Tak & Fasad AB

Ekonomi/faktureringsfrågor